Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Torta za Jezusa

Za vas piše:
K. S.
Objava: 29. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.12.2007 / 07:35

Torta za Jezusa

»Mama jutri ima Jezus rojstni dan,« je pred božičem, potem ko se je vrnila z bibličnih uric za otroke, izjavila naša najmlajša.

»Mama jutri ima Jezus rojstni dan,« je pred božičem, potem ko se je vrnila z bibličnih uric za otroke, izjavila naša najmlajša. »Saj res,« smo se spogledali preostali člani družine, ki razumemo razpon besedice »jutri«. Jezusov rojstni dan. Kako drugače zveni kot božič. Tako jasno in določno. In ve se, kaj je treba narediti za rojstni dan. Torto seveda. Tako smo letos prvič skupaj z Jezusom, ki je ležal v doma narejenih jaslicah, na božič upihnili svečko na torti. Zdi se mi, da je upihnjeni plamen na prav poseben način pokadil in blagoslovil naš skromni domek.

Ni zaman napisano v Svetem pismu, da bomo težko prišli v nebeško kraljestvo, če ne postanemo kakor otroci. Če si tja sploh želimo. Nebeški Jeruzalem bi si radi, sodeč po gneči v trgovinah pred prazniki, naredili kar na zemlji. A se žal vsak tak poskus izjalovi. Poseben božični mir je preplavil zemljo na prvi sveti večer. Mir, ki je razdelil zgodovino na polovico in jo čez triintrideset let zopet odrešeno združil. Koli...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh