Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Venezuelski Slovenci pri Bozanićevi maši

Objava: 03. 03. 2007 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 10:48

Venezuelski Slovenci pri Bozanićevi maši

Zagrebški nadškof kardinal Josip Bozanić je 17. februarja maševal in birmoval otroke hrvaških izseljencev v cerkvi sv. Tomaža Akvinskega v Caracasu

Zagrebški nadškof kardinal Josip Bozanić je 17. februarja maševal in birmoval otroke hrvaških izseljencev v cerkvi sv. Tomaža Akvinskega v Caracasu.

Hrvati so na slovesnost povabili tudi naše rojake v Venezueli. Te je že v cerkvi pozdravil kardinal Bozanić. Prav posebej je omenil prefekta Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja, kardinala dr. Franca Rodeta. S Slovenci se je srečal tudi po maši pred cerkvijo in jih med drugim povprašal, od kod so doma. V njihovem imenu ga je pozdravila in obdarila Tončka Brundula. Hrvati so naše rojake nato povabili tudi na prijateljsko srečanje in pogostitev v bližnji hrvaški dom.

Naslednji dan je kardinal Bozanić maševal Hrvatom v mestu Valencia, pri oltarju pa se mu je pridružil tudi mladi duhovnik Jose Gregorio Ilija, katerega oče je Slovenec, mama pa Hrvatica.

Verni Hrvati so se pri tej maši še posebej spominjali velikega rojaka kardinala Alojzija Stepinca ob 47. obletnici njeg...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh