Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadaljnji koraki pri dialogu z muslimani

Objava: 05. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:53

Nadaljnji koraki pri dialogu z muslimani

Vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone je v pogovoru za italijanski katoliški tednik Famiglia Cristiana izjavil, da želi Vatikan na pobudo 138 islamskih teologov in pravnih učenjakov, povezanih z jordanskim inštitutom v Amanu Aal al Bayt, odgovoriti z nadaljnjimi koraki v tej smeri.

Vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone je v pogovoru za italijanski katoliški tednik Famiglia Cristiana izjavil, da želi Vatikan na pobudo 138 islamskih teologov in pravnih učenjakov, povezanih z jordanskim inštitutom v Amanu Aal al Bayt, odgovoriti z nadaljnjimi koraki v tej smeri. To pomeni poglobiti dialog »v pluralizmu stališč«. »Mirno moramo premisliti, kaj nas združuje, pri tem pa ne pozabiti na to, kar nas ločuje,« je dejal kardinal.

Jordanski princ Gazi bin Muhammad bin Talal je namreč sredi decembra 2007 v imenu omenjenih 138 muslimanskih teologov in pravnih izvedencev pisno sprejel povabilo kardinala Bertoneja na pogovore v Vatikanu, obenem pa podal natančnejše predloge zanje. V februarju ali marcu naj bi tako v Vatikan odpotovala skupina treh muslimanskih predstavnikov, da bi pripravila pravo dialoško konferenco. Princ Gazi sam, ki vodi inštitut za islamsko misel Aal al Bayt, se je v pismu kardinalu Bertoneju tudi zahvalil v imenu podpisnikov prvega...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh