Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naši kandidati za Eurosong

Za vas piše:
Danaja Kek
Objava: 05. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:52

Naši kandidati za Eurosong

V torek, 11. decembra, je komisija, zadolžena za izbor pesmi, ki se bodo predstavile na Emi, predstavila seznam 20 nastopajočih.
V torek, 11. decembra, je komisija, zadolžena za izbor pesmi, ki se bodo predstavile na Emi, predstavila seznam 20 nastopajočih. V dveh predizborih, 1. in 2. februarja 2008, se bodo te skladbe potegovale za nastop v finalnem izboru EMA 08, ki bo 3. februarja 2008 v studiu 1 Televizije Slovenija. Izbrana skladba se bo potegovala za pesem Evrovizije.

Strokovno komisijo, ki je izbrala 22 pesmi (dodatno še dve), je sestavljalo pet članov. Naj najprej omenim Elzo Budau, eno naših najboljših avtoric besedil za slovenske popevke. Pridružil se ji je glasbenik Andrej Šifrer, ki zaradi dolgoletne kariere ne potrebuje posebne predstavitve. V komisiji so sedeli tudi Vojsko Sfiligoj – glasbenik, Samo Koler – predstavnik javnosti in Igor Pirkovič – predstavnik RTV Slovenija.

Komisija je skladbe razdelila v dve skupini oziroma v dva predizbora. Katera skupina bo tekmovala v prvem in katera v drugem ter vrstni red v posameznem predizboru, pa so izžrebali na novinarski konfe...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh