Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šifra zvezd in postave

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 05. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.01.2008 / 13:40

Šifra zvezd in postave

»Stopili so v hišo in zagledali dete z Marijo, njegovo materjo« (Mt 2,11). Evangelist Matej pripoveduje o dogodku Jezusovega rojstva precej drugače kot Luka, kjer srečamo angele, ki naznanjajo mir, pastirje, ki hitijo k Novorojenemu v jaslih.
»Stopili so v hišo in zagledali dete z Marijo, njegovo materjo« (Mt 2,11).

Evangelist Matej pripoveduje o dogodku Jezusovega rojstva precej drugače kot Luka, kjer srečamo angele, ki naznanjajo mir, pastirje, ki hitijo k Novorojenemu v jaslih. Po Jožefovih sanjah, kjer mu angel naroča, naj vzame k sebi nosečo Marijo kot svojo ženo, začne evangelist Matej takoj pripovedovati o potovanju treh modrih z Vzhoda. V to pripoved vgradi tudi okoliščine Jezusovega rojstva.

Trije modri ne pridejo na betlehemske poljane, ampak v hišo, v kateri najdejo le Marijo z detetom. Kje je Jožef, se takoj vprašamo? V tej pripovedi ga ni, vlogo skrbnika svete družine bo spet pokončno sprejel, ko bodo morali bežati v Egipt. Že s to podrobnostjo vstopimo v skrivnostni svet šifer, s katerimi nam evangelist želi odkriti skrivnost božjega učlovečenja. Jezusov izvor je drugje, Jožef ni njegov pravi oče, zato lahko v tem prizoru manjka! Če še globlje pogledamo v zakulisje Matejeve...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh