Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vstajenje in življenje

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 08. 03. 2008 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.03.2008 / 08:38

Vstajenje in življenje

»Gospod, ko bi bil ti tukaj, moj brat ne bi umrl« (Jn 11,21.32). Vprašljivi »ko« Marte in Marije, Lazarjevih sester, je v odlomku Janezovega evangelija o obuditvi prijatelja Lazarja dvakrat zapisan in je ključnega pomena. Koliko človeških »če-jev« se skriva za njim. Ta grenka »če in zakaj« zapečeta kot pelin ob neozdravljivih boleznih, ob nesrečah, ob smrti ljubljenih oseb.
»Gospod, ko bi bil ti tukaj, moj brat ne bi umrl« (Jn 11,21.32).

Vprašljivi »ko« Marte in Marije, Lazarjevih sester, je v odlomku Janezovega evangelija o obuditvi prijatelja Lazarja dvakrat zapisan in je ključnega pomena. Koliko človeških »če-jev« se skriva za njim. Ta grenka »če in zakaj« zapečeta kot pelin ob neozdravljivih boleznih, ob nesrečah, ob smrti ljubljenih oseb.

Ali ni v Martini in Marijini trditvi tudi očitek: Jezus, naš prijatelj, kje si bil v času Lazarjeve bolezni, tvoj obisk bolnega prijatelja bi preprečil najhujše? Samodejno se vprašamo, zakaj Jezus tega ni storil, čeprav je bil za to naprošen.

Lazarjevo telo je obšla slabost, tako bi po grškem izvirniku lahko prevedli besedo bolezen. »Gospod, tisti, ki ga imaš rad, je bolan«, sporočita Jezusu Marta in Marija. Evangelist Janez pripiše: »Jezus je ljubil Marto, njeno sestro in Lazarja.« Kljub temu ni stekel k njim, ampak je ostal v kraju, kjer je bil. Ob novici o prijateljev...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh