Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spoved v Afriki

Objava: 22. 03. 2008 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 06:54

Spoved v Afriki

Pri nas je veliko verskih ločin, zato je prejemanje zakramentov še toliko večjega pomena, pomaga ljudem, da ostanejo na pravi poti, zvesti Cerkvi
Te dni sem bral v Družini o spovedi. Zelo poučna stvar, vendar se ne strinjam z vsem, vsaj glede na razmere pri nas v Afriki. Bral sem namreč, da je spoved v razvitem svetu v krizi. Tukaj ni tako. Pri pripravah na slovesno obhajanje praznikov veliko spovedujem. K spovedi pride toliko ljudi, da pomagam spovedovati tudi drugim duhovnikom. Zlasti veliko je mladih spovedancev. Ljudje čutijo, da potrebujejo pomoč od zgoraj, da potem laže premagujejo vsakdanje težave; obenem pa se rešijo tistega, kar jih bremeni navznoter.

Pri nas je veliko verskih ločin, zato je prejemanje zakramentov še toliko večjega pomena, pomaga ljudem, da ostanejo na pravi poti, zvesti Cerkvi.

Spovedujejo se tudi člani verskih ločin. Tudi zato, ker pri njih ni spovedi, ljudje pa čutijo naravno potrebo po priznanju in obžalovanju napačnih dejanj, po spokornosti in poboljšanju. To jim je prirojeno, tako jim govori vest.

Članico verske ločine, ki je prišl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh