Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poslani v življenje

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 29. 03. 2008 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.03.2008 / 08:40

Poslani v življenje

»Mir vam bodi! Kakor je Oče mene poslal, tudi jaz vas pošiljam« (Jn 20,21).Ena od osrednjih trditev Svetega pisma je, da nas je Bog ustvaril po svoji podobi in sličnosti. Velja pa tudi nasprotno, namreč da si ljudje največkrat Boga ustvarjamo po lastni človeški podobi.
»Mir vam bodi! Kakor je Oče mene poslal, tudi jaz vas pošiljam« (Jn 20,21).

Ena od osrednjih trditev Svetega pisma je, da nas je Bog ustvaril po svoji podobi in sličnosti. Velja pa tudi nasprotno, namreč da si ljudje največkrat Boga ustvarjamo po lastni človeški podobi. Tudi kristjani! Dokaz za to ni le »neverni Tomaž«, ki je zamudil prvo srečanje z vstalim Kristusom in bil nato še osem dni zaprt v svet svojih dvomov in predstav. Podoba takega zaprtega sveta so tudi vsi drugi Jezusovi učenci, ki so bili na velikonočno jutro zaprti za zaklenjenimi in zapahnjenimi vrati.

Vstali Jezus pride v njihovo sredo, stopi mednje. Kar dvakrat jih ljubeče pozdravi: »Mir vam bodi!« Ta Jezusov pozdrav ni pridigarski, v smislu: Pogum, ne bojte se! Odklenite vrata, stopite v svet, tudi pred Jude, ki se jih bojite! Jezusov pozdrav miru tudi ni kakšna poceni tolažba, češ: Ubogi moji učenci! Jezusov mir je mir nekoga, ki je šel skozi ozko grlo smr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh