Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

KISLICA – odlična divja hrana z napako

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 12. 04. 2008 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 07:03

KISLICA – odlična divja hrana z napako

Kislica je divja hrana, doma v Evropi in Aziji, kjer že tisočletja služi kot zdravilno zelišče, zelenjava in naravno barvilo za barvanje blaga
Kislica je divja hrana, doma v Evropi in Aziji, kjer že tisočletja služi kot zdravilno zelišče, zelenjava in naravno barvilo za barvanje blaga. Zaradi značilnih listov in izrazito kislega okusa bi kislico težko zamenjali s katero drugo rastlino. Že majhni otroci jih znajo poiskati in prav nabiranje kislic je lahko izvrstna popestritev nedeljskega izleta, saj vsi vemo, kako dobro pogasi žejo. In prav zgodnja pomlad je čas za nabiranje in uživanje kislic. A pozor! Kislica je v sorodu z rabarbaro. Prav rabarbara in kislica sta prvaka v vsebnosti oksalne kisline. Zato kislic ne jejmo v večjih količinah in prepogosto.A včasih si le privoščite kaj več kot le grizljanje kislice. Bi poskusili juho iz kislic?

Kislica je imela pomembno vlogo v ljudskem zdravilstvu. Mlade liste kislice so uživali kot solato in osvežilni tonik, saj deluje antibakterijsko in povečuje apetit. Uporabljali so jo kot sredstvo proti slabokrvnosti, driski, poleg tega je blag diuretik....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh