Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marijina majniška izhodišča

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 03. 05. 2008 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.05.2008 / 06:31

Marijina majniška izhodišča

Tik pred začetkom majniške šmarnične pobožnosti so se pri sv. Jožefu v Celju na Posinodalnem dnevu zbrali voditelji in oblikovalci Cerkve na Slovenskem.

Tik pred začetkom majniške šmarnične pobožnosti so se pri sv. Jožefu v Celju na Posinodalnem dnevu zbrali voditelji in oblikovalci Cerkve na Slovenskem. Izbrani trenutek in kraj, ki sta lahko v človeških očeh zgolj naključna, sta zelo zgovorna. Navzoči na Posinodalnem dnevu so se znašli, pa naj so to ozavestili ali ne, v objemu svete družine. Marija in Jožef sta svetu prinesla Odrešenika. Dojenčka sta ga varovala, otroka poučevala, odraslega spremljala tudi v najhujših stiskah, predvsem pa ljubila.

Enako odgovorno poslanstvo ima v slovenskem narodu Cerkev na Slovenskem. Prinašati Kristusa slovenskemu človeku. Naloga je jasna, načinov, kako to storiti, pa veliko. Toliko, kot je ljudi, ki še morda iščejo, in toliko, kot je kristjanov, ki jih vesela novica, Kristusov dotik ne pušča ravnodušnih, pa želijo odrešilno srečanje z Gospodom deliti tudi z drugimi.

Kristjani in Cerkev na Slovenskem smo izjemno bogati. Na njivi ali v bančnem sefu, da ne bomo zveneli preveč »agr...

Preberi tudi

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh