Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hilandar na sveti gori Atos

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 12. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:55

Hilandar na sveti gori Atos

Na Televiziji Slovenija smo si lahko ogledali dokumentarni film, ki sta ga snemalec Peter Kokovič in avtor Sašo Pauković posnela za zidovi pravoslavnega samostana Hilandar. Samostan je svetovna posebnost, saj gre za avtonomno meniško pravoslavno republiko, ki ima svojo posebno notranjo upravo in ureditev.

Na Televiziji Slovenija smo si lahko ogledali dokumentarni film, ki sta ga snemalec Peter Kokovič in avtor Sašo Pauković posnela za zidovi pravoslavnega samostana Hilandar. Samostan je svetovna posebnost, saj gre za avtonomno meniško pravoslavno republiko, ki ima svojo posebno notranjo upravo in ureditev. Že več kot tisoč let je Atos dom številnim pravoslavnim menihom, ki v miru in tišini molijo, meditirajo in opravljajo fizična dela. Za zidove pravoslavnega srbskega samostana Hilandar na grškem otoku Atos je do zdaj uspelo priti le Televiziji Slovenija in srbski televiziji.
Podrobnosti ob nastajanju dokumentarnega filma nam je razkril avtor Sašo Pauković.

Zakaj »ekskluzivni« dokumentarec?
Zato, ker je snemanje na sveti gori Atos popolnoma prepovedano. Za začetek bi vam pokazal vizum svete gore, na katerem se vidi, kako ga izdajo: svet štirih, petih samostanov s podpisom izda dovoljenje, da lahko sploh prideš na Atos in v določen samostan, ki je tudi navede...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh