Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dajte nam mir s tem »d(D)ivjakom«!

Za vas piše:
Metka D. Murko
Objava: 17. 05. 2008 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 10:45

Dajte nam mir s tem »d(D)ivjakom«!

Tresla se je gora, rodila se je miš – boljšega cirkusa okoli filma nizozemskega parlamentarca Wildersa (po slovensko bi se pisal Divjak!) ni mogoče opisati!
Tresla se je gora, rodila se je miš – boljšega cirkusa okoli filma nizozemskega parlamentarca Wildersa (po slovensko bi se pisal Divjak!) ni mogoče opisati! V mesecih, ki so minili po njegovi napovedi, so se v tukajšnji in v zadnjem času tudi v svetovni javnosti kresala mnenja o mejah svobode govora na eni strani in žalitvi verskih čustev na drugi.

Svoje je povedala predvsem politika: »konkurenčni« politiki in nizozemska vlada sama so se vnaprej zgražali nad vsebino napovedanega filma. Preventivno so svarili pred nasilnimi izgredi in terorističnimi napadi ter napovedovali gospodarsko škodo za državo. »Uradna« Nizozemska se je vnaprej opravičevala muslimanom, arabskim deželam in vsej svetovni javnosti.

Pa filma še nikjer ni bilo! Treba je bilo zaupati Wildersovemu zatrjevanju, da je ekipa že mesece zaposlena s snemanjem filma, ki bo »jasno in glasno razkril sprevrženost in nevarnost islamske ideologije«. In t...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh