Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Varujmo vitamine in minerale

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 24. 05. 2008 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 10:47

Varujmo vitamine in minerale

Kako ravnamo s hrano, ki jo kupimo ali naberemo na vrtu?
Kako ravnamo s hrano, ki jo kupimo ali naberemo na vrtu? Se trudimo in jo porabimo čim prej, ali od časa do časa obleži v hladilniku ali kleti kakšna polovica zeljne glave ali podobno? Imate v shrambi še kaj lanskega krompirja? Je v skrinji že kaj »arhivskih« primerkov zamrznjenih živil? Nemudoma začnite drugače, ne oskrbujte se z več zelenjave kot za dva dni sproti in naučite se kuhati le tolikšno količino hrane, kot jo pojeste, da jedi ne boste pogrevali. Raziskave kažejo, da se količina vitaminov in mineralov v sadju in zelenjavi drastično zmanjšuje s časom skladiščenja, s čezmernim segrevanjem in dolgotrajnim zamrzovanjem.

Trudimo se, da bi pridelali ali si nakupili čim bolj zdravo hrano. To pomeni, da je pridelana na naravi prijazen način in da vsebuje čim več hranil. Hranila pa se izgubljajo hitreje, kot si mislimo. Vitamini so na splošno izredno občutljivi za dejavnike okolja, torej na izpostavljenost zraku, svetlobi, vodi in toploti. Vitamin...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh