Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živalsko-človeški zarodki

Za vas piše:
Janez Rifel
Objava: 31. 05. 2008 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 11:59

Živalsko-človeški zarodki

Devetnajstega maja je britanski parlament z veliko večino podprl zakon, ki dovoljuje »ustvarjanje« in raziskave na živalsko-človeških zarodkih oziroma tako imenovanih hibridnih zarodkih

Vprašanja lahko pošljete na zivljenje@druzina.si

Devetnajstega maja je britanski parlament z veliko večino podprl zakon, ki dovoljuje »ustvarjanje« in raziskave na živalsko-človeških zarodkih oziroma tako imenovanih hibridnih zarodkih.

Hibridne zarodke naredijo tako, da iz živalskega (na primer kravjega) jajčeca odstranijo jedro. Nato v to izpraznjeno jajčece vstavijo jedro iz človeške celice. S pomočjo električnih šokov povzročijo, da se celice začnejo deliti. Tako nastanejo zarodne celice, ki jih potrebujejo za nadaljnje raziskave. Po štirinajstih dneh zarodek uničijo.

Znanstveniki delajo poskuse na človeških jajčecih in zarodkih, ki so ostali kot presežki pri zdravljenju neplodnosti, vendar je jajčec in zarodkov premalo oziroma so preslabi.

Nasprotniki trdijo, da je ustvarjanje živalsko-človeških zarodkov nemoralno in ruši dostojanstvo človeka in živali. Vprašujejo se, ali je sploh še kje kakšna meja...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh