Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

NEBRUŠEN RIŽ – hrani in čisti

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 14. 06. 2008 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 12:16

NEBRUŠEN RIŽ – hrani in čisti

Pomlad je čas, ko bi morali še posebej velikokrat poseči po rižu, saj odplavlja zaostale tekočine iz telesa, s čimer nas morda reši kake neprijetnosti, morda celo odvečnega kilograma
Pomlad je čas, ko bi morali še posebej velikokrat poseči po rižu, saj odplavlja zaostale tekočine iz telesa, s čimer nas morda reši kake neprijetnosti, morda celo odvečnega kilograma. Velja poskusiti! Slovenci ali kar vsi Evropejci ga v obilju vseh žit, posebej pšenice, neupravičeno zapostavljamo. Vsebuje namreč kar nekaj hranljivih snovi, ki jih telo z veseljem sprejme za svoje. A spet smo naleteli na težavo. Žal smo spet preveč posegli v naravo. Oluščen riž smo obrusili, zgladili in ga osiromašili številnih snovi, ki bi jih naš organizem nujno potreboval. Res je, da je nebrušen riž slabo žvečljiv. A tudi v tej »pomanjkljivosti« kmalu začnemo uživati.

Neobrušen riž vsebuje poleg ogljikovih hidratov do 8 % beljakovin, vitamine B skupine in minerale: magnezij, fosfor, mangan, železo, selen in idr. Riž vsebuje malo olj, le 1%, ki se nahajajo v kalčku. Prav v kalčku se nahaja tudi snov gamaorizanol, ki je učinkovita pri težavah s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh