Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kakor ovce med volkove

Christian Gostečnik
Za vas piše:
Christian Gostečnik
Objava: 21. 06. 2008 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 12:26

Kakor ovce med volkove

Nove maše me vse bolj vznemirjajo. Tam vidim mlade fante, ki so v resnici šele na začetku svoje moškosti, in že se morajo odločiti za samsko življenje.
Nove maše me vse bolj vznemirjajo. Tam vidim mlade fante, ki so v resnici šele na začetku svoje moškosti, in že se morajo odločiti za samsko življenje. Ali ne bi bilo bolje, če bi se duhovniki lahko poročili?
Fonzi


Naj najprej odgovorim na vaše odkrito občudovanje mladih fantov, ki se odločajo za ta izjemno težak poklic, ki je v sodobnem svetu še prav posebej na prepihu. Tudi zato, ker zahteva odločitev za samsko življenje. To je odgovorna odločitev, ki od duhovnika zahteva, da jo uresniči v polnosti. Pri celibatu gre v prvi vrsti za poslanstvo in ne toliko za določen cerkveni zakon. Kakor ima poročeni moški ali ženska svoje poslanstvo, ki izvira iz zakonskega življenja, tako ima tudi duhovnik svoje poslanstvo, ki izhaja iz njegove duhovniške posvečenosti. Zakonca se odločita, da bosta s svojim zakonskim življenjem v tem svetu pričala o božji ljubezni, ki...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh