Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Alojzij Šuštar – mož molitve

Anton Štrukelj
Za vas piše:
Anton Štrukelj
Objava: 21. 06. 2008 / 22:00
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 12:29

Nadškof Alojzij Šuštar – mož molitve

Na slovesni praznik apostolskih prvakov sv. Petra in Pavla (29. junija 2007) je umrl ljubljanski nadškof in metropolit dr. Alojzij Šuštar.
Na slovesni praznik apostolskih prvakov sv. Petra in Pavla (29. junija 2007) je umrl ljubljanski nadškof in metropolit dr. Alojzij Šuštar. Zjutraj je še daroval sv. mašo. Nato ga je Jezus Kristus, večni veliki Duhovnik poklical k sebi: »Dobri in zvesti služabnik, pridi v veselje svojega Gospoda« (Mt 25,21.23). Odslej je dan duhovniškega posvečenja prav posebej povezan s spoštljivim in hvaležnim spominom nanj.


Nova maša

Nadškof Šuštar je ob svojem duhovniškem posvečenju na skromen kartonček zapisal: »Po usmiljenem vodstvu božje Previdnosti sem prišel do svojega cilja: na praznik Kristusa Kralja, 27. oktobra 1946, bom v Rimu posvečen v duhovnika. Na praznik Vseh svetnikov, 1. novembra 1946, bom daroval svojo prvo daritev Bogu v zahvalo.

Božji blagoslov naj pride na vse, ki so me spremljali in mi pomagali na moji poti k oltarju, posebno na moje drage domače in na dobrotnike. – Lojze Šuštar, novomašnik«. Na novomaš...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh