Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

LOSOS – ribji dragulj

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 19. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 12:00

LOSOS – ribji dragulj

Losos je eden najbogatejših, najokusnejših in lahko dostopnih morskih virov maščobnih kislin omega-3. Če dvakrat do trikrat na teden uživamo to ribo ali katero izmed rib hladnih voda, npr. sardele ali postrvi, in če uvrstimo na jedilnik še katero drugo priporočeno hrano (v povezavi z uporabo olja) v tem poglavju, smo na dobri poti k izboljšanju svojega celičnega zdravja oziroma razmerja med omega 3 in omega-6 maščobnimi kislinami v telesu.
Losos je eden najbogatejših, najokusnejših in lahko dostopnih morskih virov maščobnih kislin omega-3. Če dvakrat do trikrat na teden uživamo to ribo ali katero izmed rib hladnih voda, npr. sardele ali postrvi, in če uvrstimo na jedilnik še katero drugo priporočeno hrano (v povezavi z uporabo olja) v tem poglavju, smo na dobri poti k izboljšanju svojega celičnega zdravja oziroma razmerja med omega 3 in omega-6 maščobnimi kislinami v telesu. Meso lososa je rožnate barve, precej mastno, sočno in okusno. Vse to ga kuje med najdražje ribe. A ne dajte se! Vsaj od časa do časa si privoščite to dobroto!


Brez uravnoteženih esencialnih kislin telo ne more pravilno delovati. Najboljše ravnotežje med omega-3 in omega-6 polinenasičenimi esencialnimi kislinami je med 1 : 1 do 1 : 4. Žal pa značilna zahodnjaška prehrana vsebuje 14-krat do 15-krat več omega-6 kot pa omega-3 maščobnih kislin. To neravnotežje pri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh