Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ne bo navodila o eksorcizmu

Objava: 19. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 12:01

Ne bo navodila o eksorcizmu

Hladna prha iz Vatikana; vsaj za tiste, ki so pričakovali navodilo papeža Benedikta XVI. o eksorcimu oziroma izganjanju hudih duhov iz človeka, obsedenega z njimi.

Hladna prha iz Vatikana; vsaj za tiste, ki so pričakovali navodilo papeža Benedikta XVI. o eksorcimu oziroma izganjanju hudih duhov iz človeka, obsedenega z njimi. Novico o tovrstnem za vatikanskimi zidovi načrtovanem »dokumentu« je objavila zasebna italijanska spletna stran Petrus. Petrus se je pri objavi novice skliceval na to, da se je v javnih občilih pogosto pojavljal p. Gabriel Amorth, eksorcista rimske škofije.

Tiskovni predstavnik Svetega sedeža p. Federico Lombardi je pojasnil, da tako papež Benedikt XVI. kot tudi kongregaciji za verski nauk in za bogoslužje ne pripravljajo nobenega navodila o delovanju izganjalcev hudih duhov oziroma izganjanju samem. Poznavalci zadeve opozarjajo, da izganjanje hudih duhov v bistvu ni nič drugega kot »molitev za osvobojenje«, kot je pogosto omenjena tudi v Svetem pismu. Ta molitev pa ni tako »spektakularna«, kot to prikazuje »domišljijskih izmislic« prepolna zahodna filmska industrija.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh