Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pajaci in bombniki

Za vas piše:
Branko Cestnik
Objava: 26. 07. 2008 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2008 / 06:58

Pajaci in bombniki

Ker protikatoliški refleks zagrabi tudi tam, kjer je Cerkev manjšinska, in tudi tiste, ki jim politično in praktično nič ne more, lahko sklepamo, da je prodornejša in močnejša, kot se zdi.

V četrtek po nacionalnem radiu povejo, da je papež v Avstraliji srečal mlade. Takoj zatem, v drugi ali tretji povedi, že slišimo, da avstralski mediji pričakujejo, da se bo papež opravičil za spolne zlorabe mladoletnih s strani duhovnikov. V soboto zvečer isti radio povzame dnevno dogajanje na svetovnem dnevu mladih (SDM) v natančno poročilo o papeževem opravičilu. Občutek imamo, da je šel papež v Avstralijo predvsem zaradi tega opravičila.

Druga novica. Združenja homoseksualcev in razni anarholiberalni aktivisti ob SDM izvajajo proteste in performanse. Nastopili naj bi tudi homoseksualci katoliške veroizpovedi, ki skupaj z drugimi zahtevajo priznanje homoseksualnosti, pravico istospolnih partnerjev do otrok ter pravico do splava in kontracepcije. Ni jih veliko. Kakšnih sto, pove radio, in oblečeni so v župnike, nune in hudiče. Toda radio o njih pove in njihove ideje poudari. Na ta način majhna skupina pajacev, ki jih na frontni črti nihče ne bi resno jemal, dobi podporo st...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh