Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vsestranske poletne bučke

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 26. 07. 2008 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 12:45

Vsestranske poletne bučke

Hura, obrodile so nam bučke, kraljice vrtov! Sprva smo nad njimi vsi navdušeni in jih dajemo na jedilnik kar vsak dan, počasi pa nas naši jedci začnejo gledati postrani. A kaj hočemo, načinov, kako pripraviti bučke, je neverjetno mnogo: od juh (kremnih ali bistrih), presnih ali pečenih predjedi, nadevanih bučk, do bučk, pečenih skupaj z drugo zelenjavo ali mesom, vloženih bučk, peciv z bučkami in čarovnij z bučnimi cvetovi. Več jedi lahko pripravimo le še z jesensko-zimskimi bučami. Zdaj bo gospodinje res začelo skrbeti, ali imamo na vrtu premalo bučk, druge pa, kdo bo vse to pojedel.

A kaj, ko so poletne bučke tako vsestransko uporabne. Kar zagrizimo v bučko, ki se je malodane drži cvet. Kaj tako hrustljavega in maslenega že dolgo nismo okusili. Vse kaj drugega pa so poletne buče, ki so nam ušle z vajeti. Vse velike poletne buče takoj potrgajmo in upajmo, da se rastlina ob tem ni tako iztrošila, da bo prenehala nastavljati nove cvetove.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh