Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

K Jezusu po vodi

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 09. 08. 2008 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2008 / 12:57

K Jezusu po vodi

Jezus je prišel po vodi jezera. Najprej so mislili, da je prikazen, ko se je oglasil in jih nagovoril, so ga prepoznali. Peter ga je prosil, če lahko »po vodi« pride k njemu.
»In Peter je stopil iz čolna, hodil po vodi in šel k Jezusu«
(Mt 14, 29)

Po pomnožitvi petih hlebov kruha in dveh rib ter skupni večerji so se razšli: Jezus se je sam umaknil na goro, učence je poslal v čoln, da bi šli na »drugi breg jezera«, množica se je razšla na domove. Ko je Jezus na gori molil, se je nočna vožnja učencev skoraj končala z brodolomom. Valovi so premetavali čoln, pihal je močan nasprotni veter. Jezus je prišel po vodi jezera. Najprej so mislili, da je prikazen, ko se je oglasil in jih nagovoril, so ga prepoznali. Peter ga je prosil, če lahko »po vodi« pride k njemu.

Jezus je hodil »po jezeru«: jezero je nekaj, kar je opredeljeno, kar ima obseg in je zato pregledno. Peter je hodil »po vodi«, v izvirniku beremo, da je stopal »po vodah«. Vode so neopredeljene, kadar jih je veliko, so grozljive, uničujoče. Zato predstavljajo človekovo krhko bivanje na zemlji in v vesolju. Jezus presega ujetost v zemeljsko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh