Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša na Rock Otočcu!

Za vas piše:
Branko Cestnik
Objava: 09. 08. 2008 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.08.2008 / 07:17

Maša na Rock Otočcu!

Kjer so kristjani, tam je evharistija. Če so kristjani na morju, gredo k maši za turiste. Če so pri lovcih, si organizirajo lovsko mašo v čast svetemu Hubertu. Če so pri gasilcih, se postavijo s praporji okrog oltarja in obhajajo evharistijo v čast svetemu Florjanu. Če so pri vojakih, imajo mašo v kasarni ali na terenu. V poletnih mesecih so maše za planince pri gorskih kapelah in znamenjih.

Zakaj iti k maši na Rock Otočcu?

Dragan

Kjer so kristjani, tam je evharistija. Če so kristjani na morju, gredo k maši za turiste. Če so pri lovcih, si organizirajo lovsko mašo v čast svetemu Hubertu. Če so pri gasilcih, se postavijo s praporji okrog oltarja in obhajajo evharistijo v čast svetemu Florjanu. Če so pri vojakih, imajo mašo v kasarni ali na terenu. V poletnih mesecih so maše za planince pri gorskih kapelah in znamenjih. Na Rogli, na primer, zidajo cerkev, da bi tudi tam bila kdaj pa kdaj maša za smučarje in sprehajalce. Na Zahodu imajo maše za popotnike v avtocestnih in letaliških kapelah. Ko je bilo v Švici in Avstriji evropsko nogometno prvenstvo, so se krščanske skupnosti potrudile, da so navijaškim množicam ponudile tudi kakšno posebno mašo ali ekumensko molitveno uro.

S tega vidika ni nič posebnega, če je maša zajeta v program na Rock Otočcu, večdnevni glasbeni prireditvi za več tisoč mladih. Predvidevamo namreč, da so t...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh