Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za boljši jutri Kitajske

Objava: 09. 08. 2008 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 12:50

Za boljši jutri Kitajske

V petek, 8. avgusta, se bodo v Pekingu začele olimpijske igre. Pozornost svetovne javnosti bo v dobršni meri uprta vanje. Kljub temu velikemu in za sodobno Kitajsko zelo pomembnemu dogodku pa se številni sprašujejo, kako je s spoštovanjem človekovih pravic na Kitajskem; prav posebej pravice do verske svobode.
Kitajski katoličani na večer pred olimpijskimi igrami

V petek, 8. avgusta, se bodo v Pekingu začele olimpijske igre. Pozornost svetovne javnosti bo v dobršni meri uprta vanje. Kljub temu velikemu in za sodobno Kitajsko zelo pomembnemu dogodku pa se številni sprašujejo, kako je s spoštovanjem človekovih pravic na Kitajskem; prav posebej pravice do verske svobode. Enega izmed odgovorov daje Andreas Thonhauser, odgovorni urednik revije »Alle Welt«, ki jo izdajajo Papeška misijonska dela v Avstriji.


Obred krsta v stolnici sv. Ignacija v Šanghaju

Državljan Čan je ponosen na majhno magnolijo. Pred kratkim jo je zasadil na trgu pred novo cerkvijo v Xingtaiju, mestu na jugu kitajske province Hebei. Je vrtnar. Dobro ve, da so rože in okrasna drevesa tudi način za izkazovanje hvaležnosti. Z zasajeno magnolijo se je hotel Bogu, Cerkvi in cerkvenemu občestvu v omenjenem mestu zahvaliti, da je na velikonočno vigilijo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh