Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jajčevci ali malancani

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 20. 09. 2008 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2010 / 06:18

Jajčevci ali malancani

Jajčevci so zanimiva vrsta zelenjave, a kar ne vemo, kaj bi z njo. No, posploševali ne bomo. Številne gospodinje in gospodinjci znajo pričarati številne okusne jedi iz jajčevcev. Morda so malce zapostavljeni zaradi grenčin, ki jih vsebujejo. Nove sorte jajčevcev niso več grenke, le postarani uveli plodovi postanejo grenki. Jajčevci so kot nalašč za žar in polnjenje, izogibajmo pa se sicer zelo okusnim ocvrtim jajčevcem.

Ste vedeli, da so jajčevci ne le temno vijolične, skoraj črne barve, ampak tudi beli ali rumeni? Lahko so okrogli, jajčaste oblike ali izrazito podolgovati. S svojo bleščečo lupino so res izjemni in prav škoda bi bilo, da bi jih v kuhinji zapostavljali. Čeprav ne izstopajo po bogastvu hranil, delujejo blagodejno na naš organizem. Vežejo holesterol in zmanjšujejo njegovo vsebnost v krvi ter s tem vplivajo na zdravo ožilje. Dobro vplivajo na prebavo in z grenčinami poživljajo delovanje jeter, žolčnika in prebavo maščob. Spodbujajo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh