Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brusnice – redki rdeči biseri

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 27. 09. 2008 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2010 / 06:22

Brusnice – redki rdeči biseri

V hladilniku imam vsaj šest vrst marmelade, a brusnična marmelada je najbolj zaželena. Kako to, saj so presne, surove brusnice tako trpke,
skoraj neužitne? Morda zato ker so brusnice zelo zdrave in v ljudskem zdravilstvu priznane? Z nekaj dodatki iz zanimivih kislo-grenkih brusnic naredimo okusne marmelade, omake in sladice. V tem času si le kdaj popestrimo jedilnik s temi divjeraslimi biseri.

Za brusnice se je potrebno kar precej potruditi. Pri nas jih raste vse manj, na sever, kjer jih je v obilju, pa je daleč. Trgovci so in jih prodajajo zamrznjene. Torej je pot do njih kratka. Zamrznjene ohranijo večino hranilnih snovi, ki jih vsebujejo. Od obiranja svežih brusnic je verjetno preteklo že kar nekaj časa, torej so zamrznjene brusnice odlična zamenjava za sveže.Brusnice so usnjate, zato se tudi v hladilniku kar dobro ohranijo.
Brusnice so kisle tudi, ko so že popolnoma temno rdeče. Vsebujejo precej organskih kislin, tudi benzojsko kisl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh