Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi jezuitski predstojnik

Za vas piše:
Tone Svetelj
Objava: 26. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2011 / 09:14

Novi jezuitski predstojnik

Medtem ko ameriška javnost napeto spremlja izbor predsedniških kandidatov za novega predsednika ZDA, smo jezuiti v Ameriki in po svetu nestrpno pričakovali izvolitev novega vrhovnega predstojnika jezuitskega reda.
Medtem ko ameriška javnost napeto spremlja izbor predsedniških kandidatov za novega predsednika ZDA, smo jezuiti v Ameriki in po svetu nestrpno pričakovali izvolitev novega vrhovnega predstojnika jezuitskega reda. 217 delegatov z vsega sveta, ki so v teh tednih zbrani v Rimu, je v soboto, 19. januarja, izvolilo patra Adolfa Nicolása za 29. naslednika sv. Ignacija. Papež Benedikt XVI. je izvolitev takoj potrdil.

Prvi odmevi na izvolitev novega generala, kot se uradno imenuje vrhovni predstojnik jezuitskega reda, so bili zelo pozitivni. V jezuitski skupnosti na kolidžu v Bostonu kar nekaj jezuitov p. Adolfa Nicolása osebno pozna. To sicer ni nič nenavadnega, saj naša skupnost šteje 95 jezuitov in velja za največjo jezuitsko skupnost v ZDA. Ena tretjina nas je mednarodnih študentov in profesorjev z vsega sveta, kar nekaj iz Indonezije, Filipinov, Koreje, Vietnama, Avstralije, Indije. To pa so dežele, kjer je malo manj kot 50 let deloval novi jezuit...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh