Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O prihodnosti Srbije in Balkana

Objava: 26. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 12:02

O prihodnosti Srbije in Balkana

Beograjski nadškof mons. Stanislav Hočevar je 18. januarja v Freisingu na Bavarskem na prireditvi, ki jo je pripravila tamkajšnja katoliška dobrodelna ustanova Renovabis za pomoč državam v Vzhodni Evropi, pojasnil svoje poglede na prihodnost Srbije in Balkana

Beograjski nadškof mons. Stanislav Hočevar je 18. januarja v Freisingu na Bavarskem na prireditvi, ki jo je pripravila tamkajšnja katoliška dobrodelna ustanova Renovabis za pomoč državam v Vzhodni Evropi, pojasnil svoje poglede na prihodnost Srbije in Balkana. Povedal je, da je glede obojega zaskrbljen. Takšno skrb je bilo čutiti tudi v njegovih besedah v pogovorni oddaji Omizje na 1. programu Televizije Slovenija v sredo, 16. januarja, pozno zvečer, namenjeni miru na Balkanu.

Nadškof Hočevar je v Freisingu povedal, da so številni Srbi prepričani, da jih na Zahodu ne razumejo, bojijo pa se tudi, da bi v združeni Evropi lahko izgubili svojo istovetnost.

Ob prvem krogu predsedniških volitev v Srbiji, ki je bil v nedeljo, 20. januarja, je opozoril na deloma močne nacionalistične tone v srbski politiki in javnosti, povezane tudi s še nerešenim vprašanjem glede prihodnosti Kosova.

Nadškof Hočevar se je zavzel za novo razlago zgodovine brez predsodkov. Meni,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh