Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Buča špagetarica

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 11. 10. 2008 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2010 / 06:27

Buča špagetarica

Vse buče so zanimive, a špagetarica je nekaj posebnega. Med kuhanjem se njeno meso spremeni v vlakna, bolje rečeno, zelenjavne špagete. Za nekatere eksotika, za druge pripomoček pri dieti, za tretje zgolj užitek. Buča špagetarica je jesenska buča, ki jo lahko hranimo dolgo v zimo in kdaj pa kdaj pripravimo kulinarično posebnost. Zaradi precej nevtralnega okusa jo lahko pripravimo slano ali sladko.

A to nas ne bo motilo. Le bučo špagetarico moramo najti. Na pogled ni nič posebnega, videti je kot malo predebela postarana poletna buča. Tehta od 1 do 2,5 kg, dolga je od 20 do 35 cm.

Obstajajo manjše okroglaste buče špagetarice (sorta Small wonder), pa velike zeleno belo progaste (sorta Stripetti F1). A pozor, ta sorta nima enako kvalitetnih špagetov kot osnovna (sorta Tivoli F1) z lupino zelene barve. Njeni špageti so tanki in lomljivi. Po rodnosti in zdravi rasti pa osnovno sorto močno prekaša. Bučo špagetarico so na Japonskem poznal...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh