Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ljubezen rešuje iz odvisnosti

Objava: 25. 10. 2008 / 22:00
Čas branja: 15 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.10.2008 / 08:12

Ljubezen rešuje iz odvisnosti

Na Vrhu pri Škocjanu se v prvi in zaenkrat edini slovenski hišni skupnosti Cenacolo nekdanjim odvisnikom takšna priložnost ponuja že peto leto. Gre za eno izmed 56 hiš, ki jih po vsem svetu (od Peruja, Mehike, ZDA do Bosne in Hercegovine, Poljske, Irske …) ustanavlja s. Elvira Petrozzi za mlade, ki so zašli v svet mamil, alkohola, prostitucije ali ne najdejo smisla življenja.
Skupnost Cenacolo v svetu praznuje 25-letnico, tudi v Sloveniji na Vrhu pri Škocjanu že peto leto svojo pot iz odvisnosti iščejo fantje iz vse Evrope.



Skupnost, ki raste že 25 let
Na Vrhu pri Škocjanu se v prvi in zaenkrat edini slovenski hišni skupnosti Cenacolo nekdanjim odvisnikom takšna priložnost ponuja že peto leto. Gre za eno izmed 56 hiš, ki jih po vsem svetu (od Peruja, Mehike, ZDA do Bosne in Hercegovine, Poljske, Irske …) ustanavlja s. Elvira Petrozzi za mlade, ki so zašli v svet mamil, alkohola, prostitucije ali ne najdejo smisla življenja. Prva tovrstna hiša je nastala pred 25 leti v majhnem italijanskem kraju Saluzzo; tam je danes nekakšno središče skupnosti, ki ji ne pripada le okrog 1200 odvisnikov na poti ozdravljenja, ampak ima tudi že svoje duhovnike in redovnike, misijonarje, družine in številne prostovoljce.

Mamila n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh