Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

KOKOSOVO OLJE – maščoba prihodnosti

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 08. 11. 2008 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2010 / 11:28

KOKOSOVO OLJE – maščoba prihodnosti

Kokosove palme uspevajo na številnih koncih sveta. Posebej v preteklosti so ljudje iskali hrano v okolici, kjer so živeli. Tako so kmalu ugotovili, da iz kokosovega oreha dobimo več kot samo mleko in hranljivo belo sočno meso. Tako mleko kot meso vsebuje maščobo, ki je izredno koristna, pravzaprav jo po kakovosti lahko postavimo ob bok olivnemu olju, le da se z olivnim oljem lahko oskrbimo neposredno iz okolice, kokosove palme pa rastejo daleč proč od nas.

Tako kot moramo za trdno zdravje uživati le deviško olivno olje, uporabljajmo le ekološko deviško hladno stiskano kokosovo olje brez kakršnih koli kemičnih snovi.

Zakaj je ta maščoba tako dragocena? Na prvi pogled nas preseneti, da vsebuje nasičene maščobe, ki naj jih ne bi uživali. A posebnost kokosovega olja je, da v nasprotju z drugimi nasičenimi maščobami v veliki večini vsebuje srednjeverižne maščobne kisline, od tega kar 50 % lavrinske kisline, ki jo v velikih količinah najd...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh