Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zapisan glasbi

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 08. 11. 2008 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2010 / 11:30

Zapisan glasbi

Posebno polje dela Rudija Kneza je povezano z misijoni. Danes je gospod Rudi eden od stebrov znane Misijonske znamkarske akcije, ki je v dolgih letih svojega delovanja po zaslugi idejnega voditelja Karla Wolbanga našim misijonarjem pomagala narediti ogromno dobrega v misijonskih deželah. Pa tudi v domovini, saj podpirajo naše bogoslovce in obe semenišči. Pri tem ne gre le za zbiranje finančne pomoči, ampak številne druge dobrodelne akcije, pri katerih sta zakonca Knez pobudnika in motorja.


Ko bo v soboto, 8. novembra, praznoval devetdeseti rojstni dan, bo najbrž, tako kakor skoraj vsak dan, z ženo Anico zjutraj prišel k maši v župnijsko cerkev Marije Vnebovzete v Collinwoodu v Clevelandu, pristopil zbrano k svetemu obhajilu in se zatopil v molitev. Tak je gospod Rudi že vsa leta. Njegov življenjski lok, ki se je začel leta 1918 pod zvonom sv. Križa na Logu v župniji Boštanj, se vzpenja mimo mnogih znanih slovenskih krajev do zadnje postaje v Clevelandu, kjer si je leta 1952 ustvaril dom in družino. Vse njegove življenjske postaje zaznamuje globoka vera in služenje bližnjemu, prežeto z veseljem.
Gospod Rudi je pravzaprav s srcem zapisan trem stvarem: domači družini (ženi Anici in sinovom Rudiju, Emilu, Stanku in Bernardu), glasbi in misijonom. Vse to ima svoje začetke v dobri vzgoji v verni in narodno zavedni domači družini ter posebej še bližnjih sosedih salezijancih na Radni pri Logu, s katerimi se je v otroštvu srečev...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh