Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

OD TEDNA DO TEDNA

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 09. 02. 2008 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 06:26

OD TEDNA DO TEDNA

V Italiji so v nedeljo, 3. februarja, praznovali »dan življenja«, prejšnji dan pa, kot drugje po svetu, »dan posvečenega življenja«.

Foto: Reuters

Spoštovanje življenja – V Italiji so v nedeljo, 3. februarja, praznovali »dan življenja«, prejšnji dan pa, kot drugje po svetu, »dan posvečenega življenja«. Zato je papež Benedikt XVI. (na fotografiji s prefektom Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja dr. Francem Rodetom po maši za redovnike in redovnice v soboto, 2. februarja, v baziliki sv. Petra v Rimu) Italijane v nagovoru pri nedeljski opoldanski molitvi pozval k zaresnemu spoštovanju in obrambi življenja od spočetja do naravne smrti. Zlasti še tistega, ki potrebuje posebno oskrbo, ljubezen in pozornost. Torej invalidov, prizadetih, ostarelih, hudo bolnih. Vsem, ki skrbijo zanje, posebej še prostovoljcem, se je toplo zahvalil.

PRAGA – Češka škofovska konferenca je za svojo predstavnico za tisk izbrala ugledno 54-letno razumnico in časnikarko Ireno Sargankovo, ki se je doslej že izkazala z delom v komisi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh