Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezusova žeja

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 23. 02. 2008 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2008 / 12:10

Jezusova žeja

»Tedaj je prišla žena iz Samarije, da bi zajela vode. Jezus ji je rekel: Daj mi piti!« (Jn 4,7) Janezov evangelij je evangelij presenetljivih srečanj. V četrtem poglavju beremo o Jezusovem srečanju s Samarijanko. Tudi naše življenje je zaznamovano s pomembnimi srečanji. Pred kratkim sem srečal zanimivega sobrata duhovnika, ki mi je zaupal svojo terapijo. Dejal je, da verjame trditvi nekega zdravnika, ki je rekel: »Vaše telo ni bolno, vaše telo je žejno!« Ustrezna terapija z dovoljno količino vode zna pozdraviti tudi najhujše bolezni.
»Tedaj je prišla žena iz Samarije, da bi zajela vode. Jezus ji je rekel: Daj mi piti!« (Jn 4,7)

Janezov evangelij je evangelij presenetljivih srečanj. V četrtem poglavju beremo o Jezusovem srečanju s Samarijanko. Tudi naše življenje je zaznamovano s pomembnimi srečanji. Pred kratkim sem srečal zanimivega sobrata duhovnika, ki mi je zaupal svojo terapijo. Dejal je, da verjame trditvi nekega zdravnika, ki je rekel: »Vaše telo ni bolno, vaše telo je žejno!« Ustrezna terapija z dovoljno količino vode zna pozdraviti tudi najhujše bolezni.

Jezusovo srečanje z ženo Samarijanko pri Jakobovem studencu temelji na resnični in fizični potrebi človeškega telesa po vodi. Bila je šesta ura, kar pomeni, da je bilo sonce najviše in najmočnejše. Jezus je bil žejen od dolge poti. Zanimivo je, da učencev ni bilo zraven, šli so nakupit hrano. To je Jezusu omogočilo, da je z ženo, ki je bila za Jude izključena iz božje zaveze, ker je bila Samarijanka, začel glob...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh