Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zasvojena s hrano

Christian Gostečnik
Za vas piše:
Christian Gostečnik
Objava: 01. 03. 2008 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 06:42

Zasvojena s hrano

Si lahko predstavljate, kako mi je, ko vidim sredi noči svojo ženo pri odprtem hladilniku, da se brez sramu dobesedno »nažira«.
Si lahko predstavljate, kako mi je, ko vidim sredi noči svojo ženo pri odprtem hladilniku, da se brez sramu dobesedno »nažira«. Vem, da to ni lakota, ampak neka druga potreba, ki jo poskuša s hrano potešiti.

Pavel



Ni dvoma, da vaša žena ni lačna običajne, ampak čustvene hrane. V hrani išče nadomestilo za čustveno prizadetost in ranjenost. Ne potrebuje hrane, ampak verjetno nežnost in ljubezen, po čemer zelo hrepeni, a je to zanjo zaradi različnih vzrokov nedosegljivo in nedostopno. Pri tem seveda ne gre iskati krivca v vas. Razlogov je lahko več: nerazumevajoča okolica, težka služba ali pa njena mladost. Toda njen problem je konkreten in lahko ji pomagate.

Najprej bo morala za svojo zasvojenost sprejeti polno odgovornost in šele nato si bo lahko pomagalaoziroma ji boste vi mogli pomagati. Sama se bo morala soočiti s prenajedanjem. Njena preteklost lahko to njeno zasvojeno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh