Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Presna hrana

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 14. 03. 2009 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.03.2009 / 10:53

Presna hrana

Če smo le v pravi koži, se v teh dneh preizkusimo v strožjem postu. Poskusimo se tokrat v uživanju presne hrane. Vsaj nekaj dni. A kaj v tem času jesti, da ne bomo lačni? Bomo morali vsake pol ure pokukati v shrambo? In zakaj se sploh tega lotiti? Nekaj odgovorov se kar ponuja, na druga vprasanja bo odgovoril vsak, ki se bo lotil te preizkušnje. Nemara ugotovimo, da nam to ustreza in za vedno spremenimo svoj prehranski slog. V bistvu pa se približamo tistemu načinu prehranjevanja, ki je na zemlji vladal večino obstoja človeštva.



Strokovnjaki trdijo, da je presnovni proces hrane človeka prilagojen na sadežno hrano. To nakazuje zgradba naše čeljusti, zobovja, dolžina prebavnega trakta in encimi, ki sodelujejo pri procesu prebave in presnove. Prebava se začne v ustih. S tem ko vsak zaužit grižljaj dobro prežvečimo, se v hrano začnejo izločati prebavni encimi. Encimi pa najbolje razgradijo surovo, p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh