Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od nuje k izpolnitvi

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 18. 04. 2009 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.04.2009 / 06:26

Od nuje k izpolnitvi

Bog se ne igra s človeškimi usodami, kot so to počeli in še počnejo številni samozvani, pa tudi demokratično izvoljeni voditelji in v ozadju njihovi premožni botri. Ne. Bog tako zares jemlje človeka, da je poslal svojega Sina, da vzame nase vso težo človeškega greha, krivde in trpljenja. Ob takem Bogu življenje dobi drugačen obraz, nasmejan obraz. Ob takem Bogu ima človek vedno nekoga, na katerega se lahko nasloni tudi v trpljenju in stiskah.
Pred velikonočnimi prazniki so po številnih župnijah sklenili večdnevne misijone ali duhovne obnove. Misijonarji in domači župniki bodo škofom poročali o udeležbi in z njo povezanim uspehom misijona, kolikor lahko na zunaj sploh merimo človeško pripravljenost na spreobrnjenje in hojo za Kristusom. Ali je več kot osemsto spovedi v župniji, ki šteje nekaj nad tisoč duš, če uporabimo nekoliko starinski, a za misijonsko dogajanje še kako pomemben izraz, uspeh ali ne, ve samo Bog. Samo on ve, kaj se je dogajalo v človeških srcih. Eno izmed sporočil misijonarjev je bilo tudi to, da se misijon s sklepom misijona šele prav začenja.

Sporočilo velike noči, praznika Kristusovega vstajenja, je sporočilo veselja. Je radostno zagotovilo, da človek ni vržen v vesolje, v bivanje in v stvarstvo, ki ga še vedno ni dojel v vsej njegovi celovitosti in kompleksnosti, brez namena in smisla, kar tako, kot bi se nekdo poig...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh