Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koprive za kosilo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 04. 2009 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.04.2009 / 09:58

Koprive za kosilo

Zdaj, ko se je narava vsa odela v cvetje, se nam pomlad res zdi najlepši letni čas. A v lonec še ne moremo vreči kaj dosti sveže pridelanega. Pa se ozremo po divji naravi. Že na prvem koraku naletimo na koprive! Koprive čistijo telo od znotraj in prav je, da jih vsaj v pomladnem času čim pogosteje uživamo. Nekaj listov tik pred cvetenjem posušimo za čistilni čaj, ki mu morda za boljši okus dodamo kanček mete ali melise. Velika kopriva, ta grdi raček med rastlinami, nam je navsezadnje ponujena zastonj. Tu in tam si pripravimo pravo pomladansko koprivno kosilo! V času, ko bodo koprive preveč zrasle, jih bomo nadomestili s špinačo.



Sirne kroglice s koprivami v sezamovem ovoju

100 g feta sira
50 g sirnega namaza
100 g mladih kopriv
1 žlička sesekljanega drobnjaka ali čemaža
3 žlice sezama

F...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh