Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rožman in Krek veljata za nedolžna

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 25. 04. 2009 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 28.04.2009 / 06:42

Rožman in Krek veljata za nedolžna

Za ustavitev kazenskega postopka zoper ljubljanskega škofa dr. Gregorija Rožmana in uglednega politika dr. Miho Kreka, za katerega se je 10. aprila odločilo Okrožno sodišče v Ljubljani je brez dvoma najbolj zaslužen nekdanji generalni državni tožilec Anton Drobnič. Nanj smo se obrnili za nekaj dodatnih pojasnil, tudi za odgovor na vprašanje, kakšen je sedaj pravni položaj obeh nekdanjih obsojencev.
Nekdanji generalni državni tožilec Anton Drobnič o koncu Rožmanovega procesa

Za ustavitev kazenskega postopka zoper ljubljanskega škofa dr. Gregorija Rožmana in uglednega politika dr. Miho Kreka, za katerega se je 10. aprila odločilo Okrožno sodišče v Ljubljani (o čemer pišemo na 2. strani), je brez dvoma najbolj zaslužen nekdanji generalni državni tožilec Anton Drobnič. Nanj smo se obrnili za nekaj dodatnih pojasnil, tudi za odgovor na vprašanje, kakšen je sedaj pravni položaj obeh nekdanjih obsojencev.

Ali ste si decembra 1995, ko ste sprožili postopek sodne rehabilitacije škofa Rožmana, lahko predstavljali, da bo potrebno na dokončno odločitev v tej zadevi čakati skoraj poldrugo desetletje?

Decembra 1995, ko sem predlagal obnovo revolucionarnega kazenskega postopka proti škofu Rožmanu, sem po zelo slabih izkušnjah z iskanjem in pridobivanjem njegovih kazenskih spisov, kar je trajalo vse od pomladi 1991, čeprav so bili spisi komaj sto m...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh