Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zelenjava za okusne zdrave juhe

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 18. 07. 2009 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:17

Zelenjava za okusne zdrave juhe

Ali lahko sploh rečemo, da katera zelenjava ni primerna za kuhanje juh? Tudi če dobro pomislimo, je ni. Prav vse, kar bolj ali manj skrbno pridelamo na zelenjavnem vrtu, lahko uporabimo za juho: bodisi slastno kremno juho ali tipično zelenjavno juho naših mam. Juha je taka vrsta hrane, ki jo ima telo kar najraje, če zelenjava še ni povsem razkuhana, pa sploh. Pri tem pa si prizadevamo za čim bolj naravi prijazno pridelavo. In storimo vse, da bo našim najbližjim juha ali enolončnica kar najbolj teknila.

Na prenekateri mizi je juha na krožnikih skoraj vsak dan. Če ne mesna, pa zelenjavna ali gobova. Kakorkoli se že juha imenuje, brez zelenjave ne bo nikoli okusna. Kaj ni to zanimivo? Kar poskusimo, kako okusna je tekočina, v kateri se kuha samo meso. Brez soli po možnosti. Kaj pa gobe, ki se kuhajo v vodi? Ali je tekočina okusna, če ji ne dodamo začimb, soli in zelenjave? In zelenjavna juha, kakšen bo okus tekočine, v kateri se kuha le zelenjava? Prav gotovo najboljši iz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh