Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ekumenizem življenja

Primož Krečič
Za vas piše:
Primož Krečič
Objava: 17. 01. 2009 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.01.2009 / 07:04

Ekumenizem življenja

Na svete tri kralje smo z bogoslovci obiskali pravoslavno cerkev v Ljubljani, kjer so praznovali sveti večer. Čeprav je bilo veliko ljudi, nas je paroh Bošković lepo sprejel, mi pa smo jim voščili blagoslovljen božič. Ob tem dogodku sem razmišljal o naši skrbi za edinost kristjanov, pa tudi o hladu in brezčutnosti, ki jo pogosto kažemo do pravoslavnih in eangeličanskih bratov in sester.

Na svete tri kralje smo z bogoslovci obiskali pravoslavno cerkev v Ljubljani, kjer so praznovali sveti večer. Čeprav je bilo veliko ljudi, nas je paroh Bošković lepo sprejel, mi pa smo jim voščili blagoslovljen božič. Ob tem dogodku sem razmišljal o naši skrbi za edinost kristjanov, pa tudi o hladu in brezčutnosti, ki jo pogosto kažemo do pravoslavnih in vangeličanskih bratov in sester.

Drugi vatikanski koncil je sprožil val navdušenja za zedinjenje med kristjani, nekateri so bili prepričani, da bo kmalu prišlo do večjega zbližanja med krščanskimi Cerkvami. Toda v naslednjih desetletjih se je to zunanje navdušenje nekako poleglo in se je odkrila realnost, da je zedinjenje kristjanov dolgotrajen in naporen proces. V tem času so nastali tudi mnogi pomembni koraki ekumenskega zbliževanja. Veliko se je spremenilo tudi pri medsebojnem spoznavanju, bogatenju in sodelovanju, kar prihaja do izraza na mnogih področjih, zlasti še pri skupni molitvi za edinost kristjanov. Tako vse bo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh