Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nedeljo iz predala!

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 17. 01. 2009 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.01.2009 / 07:06

Nedeljo iz predala!

Novi hrvaški zakon o trgovini, ki je začel veljati s prvim januarjem in uvedel omejitve glede nedeljskega dela v tej dejavnosti. Zadnja lanska nedelja naj bi bila tako za večino izmed več kot četrt milijona hrvaških trgovcev tudi zadnja delovna nedelja do junija 2009. Zakon, če ga na hitro povzamemo, namreč načeloma omejuje nedeljsko delo v trgovinah, hkrati pa prinaša izjeme, po katerih bodo kupcem vrata trgovin ob nedeljah odprta v turističnih mesecih (od junija do septembra) in v decembru, vse leto bodo lahko odprte trgovine na bencinskih in železniških postajah, obmejnih prehodih, letališčih in pristaniščih, odprti bodo tudi kioski, pekarne in prodajalne v okviru bolnišnic in hotelov.

Sosednja Hrvaška je pogosta gostja slovenskih razprav. Pa tokrat nimamo v mislih kakršnih koli nerešenih vprašanj z njo, temveč se želimo dotakniti teme, ki je v Sloveniji predstavljena kot notranjehrvaška, mi pa naj bi bili le njeni opazovalci.

Na kaj merimo? Na novi hrvaški zakon o trgovini, ki je začel veljati s prvim januarjem in uvedel omejitve glede nedeljskega dela v tej dejavnosti. Zadnja lanska nedelja naj bi bila tako za večino izmed več kot četrt milijona hrvaških trgovcev tudi zadnja delovna nedelja do junija 2009. Zakon, če ga na hitro povzamemo, namreč načeloma omejuje nedeljsko delo v trgovinah, hkrati pa prinaša izjeme, po katerih bodo kupcem vrata trgovin ob nedeljah odprta v turističnih mesecih (od junija do septembra) in v decembru, vse leto bodo lahko odprte trgovine na bencinskih in železniških postajah, obmejnih prehodih, letališčih in pristaniščih, odprti bodo tudi kioski, pekarne in prodajalne v okviru bolnišnic in hotelov.

Uveljavitev take...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh