Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Noben fundamentalizem ni rešitev

Objava: 17. 01. 2009 / 23:00
Čas branja: 27 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.01.2009 / 10:56

Noben fundamentalizem ni rešitev

Rdeča nit številnih dogodkov, ki smo jim priče v zadnjem času, je bolj ali manj »stresno« srečevanje z islamom. Na ravni globalnega krščansko-muslimanskega dialoga se je ob koncu minulega leta sicer zvrstilo več spodbudnih srečanj, toda ta čas mednarodno dogajanje zaznamuje vnovična zaostritev izraelskopalestinskega spora, ki mu mnogi pripisujejo tudi verske razsežnosti, slovenske razmere pa še vedno buri razprava o muslimanskem verskokulturnem središču z džamijo. V ta okvir smo postavili tudi pogovor z lazaristom dr. DRAGOM K. OCVIRKOM, profesorjem za živa verstva na Teološki fakulteti v Ljubljani.
Nekaj potez krščansko-muslimanskega dialoga



Rdeča nit številnih dogodkov, ki smo jim priče v zadnjem času, je bolj ali manj “stresno” srečevanje z islamom. Na ravni globalnega krščansko-muslimanskega dialoga se je ob koncu minulega leta sicer zvrstilo več spodbudnih srečanj, toda ta čas mednarodno dogajanje zaznamuje vnovična zaostritev izraelsko-palestinskega spora, ki mu mnogi pripisujejo tudi verske razsežnosti, slovenske razmere pa še vedno burka razprava o muslimanskem versko-kulturnem središču z džamijo. V ta okvir smo postavili tudi pogovor z lazaristom dr. DRAGOM K. OCVIRKOM, profesorjem za živa verstva na Teološki fakulteti v Ljubljani.

Morda se še spomnite, da je v začetku novembra Družina na naslovnici objavila posnetek prijaznega rokovanja papeža Benedikta XVI. in bosenskega reis-ul-ulema Mustafe Cerića, kar se je zgodilo ob robu prvega srečanja Katoliško-islamskega foruma v Vatikanu. K...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh