Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hrana, ki hladi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 07. 2009 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:18

Hrana, ki hladi

Z različnimi načini kuhanja telo pripravimo na različne vremenske razmere in tako pripomoremo k delovanju obrambnega sistema telesa. Ko termometer pokaže blizu 30 stopinj Celzija in več, ne jemo vroče in začinjene, slane in kisle hrane. Uživajmo čim več presne hrane, predvsem sadja, ki je laže prebavljivo. Če nismo prepričani, kaj »vreči v lonec«, se ozrimo po vrtovih in poglejmo, kaj v tem času zori. To je pravi recept za nas. Narava je spet najboljša kuharica, kaj hočemo.

In čemu se je v kuhinji potrebno izogibati? Hrani, ki telo še posebej segreva. To so jajca, meso, mastni siri, kava, čokolada, oreščki, ajda, rž, ostre začimbe, česen, sol. Prav tako se poleti izogibajmo kuharskim tehnikam, kot so cvrenje, praženje in pečenje. Prednost ima presna hrana, kuhane, soparjene in dušene jedi.

Pri vsem se držimo načela, da uživamo manj hrane kot v drugih obdobjih leta.

Pri poletni prehrani dajemo prednost sladkemu sadju. Ta nas nahrani z energijo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh