Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

60 tisoč mladih v Medžugorju

Objava: 15. 08. 2009 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2011 / 09:54

60 tisoč mladih v Medžugorju

Šestdeset tisoč mladih z vsega sveta, med njimi tudi petsto iz Slovenije, je skupaj s šeststo duhovniki prvi teden avgusta v Medžugorju na festivalu mladih spoznavalo, kako čudovit je naš Bog. Letošnji festival je bil jubilejni, že dvajseti po vrsti.
Medžugorje v znamenju veselja svatbe v galilejski Kani

Šestdeset tisoč mladih z vsega sveta, med njimi tudi petsto iz Slovenije, je skupaj s šeststo duhovniki prvi teden avgusta v Medžugorju na festivalu mladih spoznavalo, kako čudovit je naš Bog. Letošnji festival je bil jubilejni, že dvajseti po vrsti. Kaj pritegne toliko mladih – letos so pripotovali iz okoli sedemdesetih držav vsega sveta –, da se odpravijo na dolgo pot v vroče hercegovsko podnebje, kjer teden dni podarijo Gospodu? Vsakega izmed njih povabi Marija na enotedensko druženje, kjer pričujejo gostje z vsega sveta. Mladi pa se skupaj tudi veselijo in slavijo Svetega Duha.



Geslo letošnjega festivala je bilo »Kar koli vam reče, storite!« (Jn 2,5). Ta stavek so zadnje Marijine besede, zapisane v evangelijih. Izrekla jih je strežnikom na svatbi v galilejski Kani, ko je zmanjkalo vina. Jezus je s spremenitvijo vode v vino naredil prvo od zn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh