Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

50 let cerkovnik

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 29. 08. 2009 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:23

50 let cerkovnik

Ob letošnjem glavnemu dogodku v župniji Ljubljana Sostro, sklepu jubilejnega Pavlovega leta in obnovitvenih del pri podružnični cerkvi sv. Pavla v nedeljo, 28. junija, je cerkovnika Antona Ostermana čakalo lepo presenečenje.

Ob letošnjem glavnemu dogodku v župniji Ljubljana Sostro, sklepu jubilejnega Pavlovega leta in obnovitvenih del pri podružnični cerkvi sv. Pavla v nedeljo, 28. junija, je cerkovnika Antona Ostermana čakalo lepo presenečenje. Nadškof Alojz Uran mu je podelil pisno nadškofijsko priznanje in zahvalo »za petdesetletno požrtvovalno opravljanje službe cerkovnika v župnijski cerkvi sv. Lenarta v Sostrem ter za njegovo pričevanje zanesljivosti, marljivosti in odgovornosti pri vsestranskem delu«.



Januarja 1959 je Anton dopolnil osemnajst let, zadnjo nedeljo aprila istega leta pa je že mežnaril – na prošnjo župnika Franca Verceta, potem ko je umrl cerkovnik, ki je to službo opravljal celih dvainsedemdeset let. »Bili so takšni časi, župnik je bil starejši in dober, kako bi mogel reči ‘ne’. Mene so tudi zanimale lepe stvari: prti, plašči ... Stari mežnar, kateremu sem že pomagal, mi je rad razložil, kako se kaj hrani, kdaj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh