Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Med bogoslovci na Salomonovih otokih v letu duhovništva

Drago K. Ocvirk
Za vas piše:
Drago K. Ocvirk
Objava: 05. 09. 2009 / 22:00
Čas branja: 17 minut
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:24

Med bogoslovci na Salomonovih otokih v letu duhovništva

Salomonovi otroki, spleteni v dvojno verigo v zahodnem delu južnega Tihega oceana, Slovencem niso povsem neznani. Kako je bilo tam v 20. letih prejšnjega stoletja, smo izvedeli v potopisu Urok Južnega morja pustolovke in pisateljice Celjanke Alme Karlin.
Salomonovi otoki, spleteni v dvojno verigo v zahodnem delu južnega Tihega oceana, Slovencem niso povsem neznani. Kako je bilo tam v 20. letih prejšnjega stoletja, smo zvedeli v potopisu Urok Južnega morja pustolovke in pisateljice Celjanke Alme Karlin. Že nekaj let za Karlinovo je na njih več deset let požrtvovalno delala redovnica Metoda Fabčič, v 90. letih je tam izboljševal rastline, predvsem taro, in lepšal cerkve s slikami in kipi botanik, genetik dr. Anton Ivančič. Zdaj v bogoslovju na Salomonovih otokih že tretje leto občasno poučuje prof. dr. Drago K. Ocvirk. Letos se mu je za dva meseca pridružila prostovoljka Ana Rici, medicinska sestra in študentka teologije. Njuna pripoved nam odstira tančico v preprosto in skromno, a lepo in srečno življenje ljudi na teh daljnih otokih.

»Ne bo dežja, oče,« je zatrjeval Joseph in trdno verjel, da je »Big Man – Veliki človek« zgoraj, ki vedri in oblači, na njegovi strani. Hva...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh