Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Baragovi dnevi v ZDA

Objava: 17. 10. 2009 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:32

Baragovi dnevi v ZDA

Organizatorji srečanja, ki so povezani v Baragovo združenje, za praznovanje vsako leto izberejo drug kraj. Namen Baragovih dni je, da v vernikih utrjujejo spoznanje o veliki misijonarski dejavnosti prvega škofa v Marquettu Friderika Ireneja Barage
Potrebno je še priznanje čudeža na Baragovo priprošnjo

V Marquettu v ZDA so bili 26. in 27. septembra jubilejni 60. Baragovi dnevi. V imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) se jih je udeležil mag. Igor Luzar.

Organizatorji srečanja, ki so povezani v Baragovo združenje, za praznovanje vsako leto izberejo drug kraj. Namen Baragovih dni je, da v vernikih utrjujejo spoznanje o veliki misijonarski dejavnosti prvega škofa v Marquettu Friderika Ireneja Barage. Dnevi so tudi priložnost za ozaveščanje ter seznanjanje o stanju postopka za Baragovo beatifikacijo ter njeno pospeševanje. Letos se je na dvodnevnem praznovanju zbralo okrog 500 slovenskih rojakov, ki so v Marquette poromali organizirano z avtobusi ali z osebnim prevozom. Iz ZDA so prišli rojaki iz Chicaga, Clevelanda, Milwaukeeja, Minnesote ter nekaterih drugih krajev. Iz Kanade so prišli rojaki iz Toronta in Hamiltona. Skupine vernikov so spremljali duhovniki.

Praznovanje se je v soboto...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh