Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cmoki tako in drugače

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 07. 11. 2009 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.11.2009 / 13:19

Cmoki tako in drugače

Nekdaj sem se priprave cmokov otepala, ker so mi vzeli veliko časa in so bili na koncu zaradi prevelike količine moke trdi ali pa so se razkuhali. Seveda govorim o krompirjevih cmokih. Kje pa smo takrat vedeli, da je pomembno, da je za uspeh treba uporabiti mokast krompir. Ravno tako je pomembna moka. Ostro moko smo imeli le redko na zalogi in temu primeren je bil okus. In nato se je zgodilo, da smo pripravili krompirjeve cmoke, mešane s skuto. To je bilo odkritje! Skute ni potrebno dodati veliko, kolikor je pač imamo na voljo. Skuta v testu dobro veže nase, zato skutni cmoki ne bodo razpadli. Enako povezovalno delujejo jajca. A ni treba pretiravati, eno do dve jajci sta dovolj, sicer je potrebno dodajati več moke. Gre pa tudi brez jajc. Nadomestimo jih na primer s tofujem, sojinim sirom ali, če delamo slane cmoke, s parmezanom. Obstaja tudi prah – nadomestek jajc, ki ga zdaj lahko dobimo že v skoraj vsaki trgovini. Namesto krompirjevih cmokov lahko pripravimo tudi bučne. Izberemo b...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh