Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

» … le sosed bo mejak«

Anton Stres
Za vas piše:
Anton Stres
Objava: 14. 11. 2009 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:36

» … le sosed bo mejak«

Slovensko-hrvaški spor okoli določitve meje v Piranskem zalivu postavlja katoliško Cerkev, ki je pomembna družbena sila v obeh državah, na preizkušnjo. Katoličani smo hkrati člani iste Cerkve in lojalni državljani obeh držav.

Slovensko-hrvaški spor okoli določitve meje v Piranskem zalivu postavlja katoliško Cerkev, ki je pomembna družbena sila v obeh državah, na preizkušnjo. Katoličani smo hkrati člani iste Cerkve in lojalni državljani obeh držav. Zastavlja se vprašanje, kaj so v tem primeru naše posebne naloge, v čem je lahko naš poseben prispevek.

Državnikom obeh držav je treba prepustiti vse njihove pristojnosti in odgovornosti. Papež Benedikt XVI. je v okrožnici Bog je ljubezen zapisal, da je »pravična ureditev družbe in države osrednja naloga politike. /…/ Pravičnost je cilj in zato tudi notranje merilo sleherne politike. /…/ Cerkev ne more in ne sme prevzeti političnega boja, da bi uresničila kar najbolj pravično družbo. Ne more in ne sme se postaviti na mesto države.« To pa seveda ne pomeni, da o tem, kaj je pravično in kaj ni, Cerkev ne bi smela razpravljati. Ravno nasprotno. »Toda v boju za pravičnost tudi ne more in ne sme stati ob strani,« poudarja papež. To torej pomeni, da s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh